snivajuci

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nedeľa, sprostosť a cínový vojačik

...moja hlboká depresia
Odjakživa som akosi nemával rád nedeľu, no táto bola naozaj "par excelence", a pritom začala tak krásne. Všetko bolo super, učenie mi išlo...dokonca som sa dozvedel aj hodnotenie práce (ktoré bolo dosť dobré), skrátka pohoda, až do večera...do večera, kedy sa vám po oznámení niečoho začnú rúcať vaše hodnoty, vaša súčasť života...

Je mi zle z tohto sveta, z nenažraných ľudí a neznášam ľudskú sprostosť...doslova som z nej zúfalý. Existuje spravodlivosť? Už naozaj prestávam veriť, že na tomto už dosť pokazenom svete, je ešte kúsok dobrého a spravodlivého...upadám do depresie a nielen kvôli sebe, ale aj kvôli mojim najbližším, pretože tých sa to všetko dotýka najviac a to ma mrzí. Mrzí ma vidieť ako sa ľuďom behom chvíle začne rúcať svet, v období, kedy majú ten svet len užívať a tešiť sa z neho...a ja som ešte stále jeho súčasťou, preto sa to týka aj mňa, preto aj mňa to bolí a vyvoláva to vo mne pocit hnevu, nevraživosti, ale aj zúfalstva z nemohúcnosti.

A najhoršie je to, že za všetkým je len ľudská sprostosť, nenažranosť a silná moc v pozadí, ktorá v konečnom dôsledku ublíži všetkým, aj tým, ktorí si to nezaslúžia. Chcete kričať, chcete plakať, chcete potrestať všetkých a celý svet, ale vy sa cítite ako cínový vojačik z Andersenovej rozprávky, úplne bezmocný voči tomu zlému svetu. Jediné čo vás teraz drží je aspoň láska medzi sebou, taká akú aj on cítil k tanečnici, ktorá s ním skončila v ohni...a ostalo len cínové srdce. Preto ešte aj v malom kútiku duše verím, že ...

Moje postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm...
    spravodlivost... hmm...
    publikované: 04.06.2007 06:25:17 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. žerie ma to
    ako hnusná rakovina bez úspešného liečenia...no aj liek poznám...vypadnem od tej chamtivosti do hôr, na chalupu, vypnem Tv a som Tri opice...))) vtedy mi je fajn a potom ten odporný chaos zvládam lepšie:)))
    lepšie už asi nebude...
    publikované: 04.06.2007 10:38:21 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  3. vikikna
    ano to je fajn riesenie a pomaha, ale nie v tomto pripade...tu treba nabrat silu a postavit sa proti tomu...aj ked prave ta ludska sprostost to vsetko skomplikovala..."Vždy napred, napred, bojovník,
    až do náručia smrti!"
    publikované: 04.06.2007 11:12:21 | autor: snivajuci (e-mail, web, autorizovaný)
  4. je to môj
    osobný boj..:) snažím sa držať hesla: ak chceš zmeniť svet a ľudí..začni od seba:)) nemôžem prikázať, nemôžem zakázať (chamtivosť, zášť, závisť..) všetko je v ľudoch :)
    pri uvedomovaní svinstva okolo ..je mi na umretie, ale je tu pár ľudí, ktorí ma potrebujú.. a tým chcem ukázať, že sa dá žiť aj krajšie (peniaze ešte nikoho nespasili...sú iba prostriedok...)
    publikované: 04.06.2007 11:21:42 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  5. hm
    peniaze su iba prostriedok, prostriedok moci proti inym a z toho mi je zle!
    publikované: 04.06.2007 11:39:25 | autor: snivajuci (e-mail, web, autorizovaný)
  6. mali by
    sme si dať jeden "protižalúdočný", lebo to s nami nevyzerá dobre:))) je nám obom už poriadne zle...takže dobrú chuť:))
    publikované: 04.06.2007 11:42:03 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  7. mali veru...
    ale az po statniciach :)
    publikované: 04.06.2007 11:59:56 | autor: snivajuci (e-mail, web, autorizovaný)
  8. aké "až po"???
    nácvik je najdôležitejší...aby potom nebolo neskoro, zisťovať, čo mi poškodilo:))))) možno aj štátnice dopadnú lepšie..proste s "nadhľadom"...:)
    publikované: 04.06.2007 12:23:54 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  9. tiez mas pravdu...tazko na cvicisku lahko na bojisku
    len teraz mam ten zaludok tak stiahnuty, ze fakt neviem (a zo statnic to nie je bohuzial) a okrem toho budem este soferovat...no snad vecer mi pomoze, aspon na dobry spanok ked na nic ine :)
    publikované: 04.06.2007 13:16:46 | autor: snivajuci (e-mail, web, autorizovaný)
  10. ze?
    publikované: 09.06.2007 12:48:09 | autor: akynka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014